
استفاده بهینه از زمان سفر به زنجان
دوشنبه, 20 مرداد 1399
تهیه کننده :
زنجان یکی از استانهای شمال غربی کشور است که از جاذبههای تاریخی و طبیعی نسبتا زیادی بهره میبرد و تاریخ و تمدنی غنی را در دل خود جای داده است.
سفر یکی از علاقمندیهای اصلی مردم برای گذران اوقات فراغت است؛اغلب مردم در برنامهریزی سفر یک مقصد (استان) را انتخاب میکنند. این باعث میشود تا زمان مدت طولانی و هزینه زیادی برای سیاحت ۳۱ استان صرف شود.
اگر حداکثر ۳ استان در سال سفر کنید، ۱۰ سال زمان لازم است که فقط یک بار به هر استان سفر انجام شود (بدون در نظر گرفتن تعداد شهرها و جاذبههای گردشگری هر شهر و هر استان).
۱. یکی از راههایی که میتوان برای حل این مشکل پیشنهاد داد، سفر کوتاه مدت ۲ تا ۳ روزه به مقصد استانهایی است که علاوه بر هم مرز بودن دارای جاذبههای گردشگری شاخص هستند.
اگر قصد سفر به استانهای همدان، گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان را داشته باشید، استان زنجان یکی از بهترین دسترسیهای منطقهای را به شما میدهد.
۲. اگر قصد دارید از طبیعت منطقه گردنه حیران اردبیل لذت ببرید و بعد به استان گیلان سفر کنید، از طریق مسیر آزادراهی تهران – زنجان به اردبیل سفر کنید.
با حداقل یک شبانه روز توقف در زنجان میتوانید از گنبد سلطانیه، بازار تاریخی زنجان، موزه رختشویخانه، موزه مردان نمکی و حتی غار کتله خور بازدید کنید.
در نظر داشته باشید که نخستین جاذبه برای بازدید ابتدا غار کتله خور، سپس گنبد سلطانیه و بعد جاذبههای گردشگری شهر زنجان خواهد بود.
۳. همیشه به دنبال مسافت کوتاه تر برای سفر نباشید، راههای دورتر جذابتر هستند! مسیرهای مختلف جادهای را بررسی کنید و مسیرهایی که دارای جاذبههای گردشگری بیشتر و جذابتر هستند را جستجو کنید.
برای سفر به همدان به جای مسیر کوتاه تر ساوه به همدان از مسیر طولانیتر و آزاد راه تهران – سلطانیه استفاده کنید و پس از بازدید از گنبد سلطانیه، بقعه ملاحسن کاشی، معبد اژدها و غار کتله خور به غار علیصدر در همدان یا پل شیشهای شهر آوج در استان قزوین بروید و پس از بازدید از پل شیشهای آوج به همدان بروید.
۴. همیشه پیش از سفر این سوال ذهن شما را درگیر میکند: در سفر به شهر مورد نظر از کجا بازدید کنم؟ پاسخ به این سوال کمی دشوار اما مشخص است.
فهرست جاذبههای گردشگری را بررسی، شناسایی و اولویتبندی کنید و نه منابع گردشگری. معنا، مفهوم و تفاوت جاذبه و منابع گردشگری چیست؟
طبیعت، آثار تاریخی، آکواریوم بیانگر سه حالت از انواع گردشگری است که هر کدام ماهیت متفاوتی دارند. مثال سوم بیانگر نوع جدیدی از گردشگری است که در زمان حال و با اراده انسان ایجاد شده است.
اما هر سه باید یک ویژگی مشترک داشته باشند تا بتوان عنوان صنعت گردشگری بر آنها اطلاق کرد و آن درآمدزایی است و این جز با سرمایهگذاری و ایجاد زیرساخت برای ارائه خدمات متنوع به گردشگران میسر نخواهد بود.
بنابراین تفرج در کوه و دشت حتی در هنگام سفر به یک شهر گردشگرپذیر به معنای رونق گردشگری نیست. در طبیعت هنگامی یک رودخانه از پتانسیل به جاذبه گردشگری تبدیل میشود که بتوان در آن خدماتی مانند پارکینگ، سرویس بهداشتی، آلاچیق برای استراحت، خدمات قایق سواری به همراه غریق نجات، رستوران و... وجود داشته باشد.
بنابراین اگر فقط از جاذبههای گردشگری دیدن کنید، زمان سفر بیشتری برای گردش در چند شهر خواهید داشت.
۵. فصل را در نظر بگیرید. اولویت بازدید در فصل تابستان جاذبههای طبیعی است و در سایر فصلها به بازدید از موزهها و مراکز تفریحی و سرگرمی اقدام کنید.
یک پیشنهاد در استان زنجان
معدن سرب و روی انگوران در منتها الیه جنوب غربی استان زنجان و در مرز با استان آذربایجان غربی قرار دارد. به تازگی این معدن با دارا بودن جاذبههای معدنی و امکانات رفاهی متنوع فعالیتهای گردشگری خود را آغاز نموده است.
رستوران و سوئیتهای اقامتی با ظرفیتهای گوناگون از جمله مهمترین خدمات گردشگری این معدن است.
در بازدید از معدن با نوع جدیدی از گردشگری مواجه میشوید که جاذبههای آن نمونه مشابهی در هیچ کجای کشور ندارد. پیت معدن، خودروی غول پیکر دام تراک و تونلهای اکتشاف از جمله این جاذبهها است.